Čokoladne šnite s mousseom
Sastojci:
- 200 g maslaca
- 100 g šećera
- 2 vrećice Vanilin šećera
- 2 jaja
- 1 žličica naribane limunove korice
- 70 g čokolade za kuhanje
- 50 ml konjaka
- 30 ml kiselog vrhnja
- 300 g brašna
- ½ vrećice Praška za pecivo
Za preljev:
- 60 ml slatkog vrhnja
- 60 ml vode
- 2 Cimet šećera
- 20 g kakaa
Za čokoladni mousse:
- 200 g čokolade za kuhanje
- 2-3 listića želatine
- 150 ml slatkog vrhnja
- 200 ml tučenog slatkog vrhnja
Priprema:
1.
Omekšali maslac pjenasto izmiješajte
sa šećerom, vanilin šećerom i jajima. Umiješajte naribanu koricu
limuna, otopljenu čokoladu, konjak i kiselo vrhnje.
2.
Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i sve dobro izmiješajte.
3.
Pripremljeno tijesto stavite na nauljen i brašnom posut pleh veličine 20×30 cm.
4.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180–200°C oko 25 minuta.
5.
Pomiješajte vrhnje, vodu, cimet
šećer, šećer, kratko zakipite i umiješajte kakao. Pečeno tijesto
izvadite iz pleha i prelijte ga pripremljenim preljevom.
6.
Pripremite čokoladni mousse.
Čokoladu natrgajte na veće komade i otopite na pari. Slatko vrhnje
zakipite i prelijte otopljenu čokoladu. Nastavite miješati pjenjačom do
jednolične smjese.
7.
Želatinu stavite u hladnu vodu i
ostavite stajati oko 5 minuta. Želatinu dobro ocijedite i stavite u još
toplu smjesu čokolade s vrhnjem.
8.
Na kraju u čokoladu umiješajte tučeno slatko vrhnje.
9.
Mousse od čokolade rasporedite po površini ohlađenog kolača i ostavite hladiti još oko sat vremena.
Posluživanje:
Čokoladne šnite poslužite uz sladoled po želji ili tučeno slatko vrhnje.Savjet:
Pleh možete obložiti pek papirom, a zatim na pek papiru pecite pripremljeno tijesto. Pečeno tijesto izvadite iz pleha i maknite pek papir.Izvor: coolinarka.com
0 komentari :