Čokoladne šnite s mousseom

Sastojci:


  • 200 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 2 vrećice Vanilin šećera
  • 2 jaja
  • 1 žličica naribane limunove korice
  • 70 g čokolade za kuhanje
  • 50 ml konjaka
  • 30 ml kiselog vrhnja
  • 300 g brašna
  • ½ vrećice Praška za pecivo
 
Za preljev:
  • 60 ml slatkog vrhnja
  • 60 ml vode
  • 2 Cimet šećera
  • 20 g kakaa
 
Za čokoladni mousse:
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 2-3 listića želatine
  • 150 ml slatkog vrhnja
  • 200 ml tučenog slatkog vrhnja

 

Priprema:


1.
Omekšali maslac pjenasto izmiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i jajima. Umiješajte naribanu koricu limuna, otopljenu čokoladu, konjak i kiselo vrhnje.

2.
Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i sve dobro izmiješajte.

3.
Pripremljeno tijesto stavite na nauljen i brašnom posut pleh veličine 20×30 cm.

4.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180–200°C oko 25 minuta.

5.
Pomiješajte vrhnje, vodu, cimet šećer, šećer, kratko zakipite i umiješajte kakao. Pečeno tijesto izvadite iz pleha i prelijte ga pripremljenim preljevom.

6.
Pripremite čokoladni mousse. Čokoladu natrgajte na veće komade i otopite na pari. Slatko vrhnje zakipite i prelijte otopljenu čokoladu. Nastavite miješati pjenjačom do jednolične smjese.

7.
Želatinu stavite u hladnu vodu i ostavite stajati oko 5 minuta. Želatinu dobro ocijedite i stavite u još toplu smjesu čokolade s vrhnjem.

8.
Na kraju u čokoladu umiješajte tučeno slatko vrhnje.


9.
Mousse od čokolade rasporedite po površini ohlađenog kolača i ostavite hladiti još oko sat vremena. 

Posluživanje:

Čokoladne šnite poslužite uz sladoled po želji ili tučeno slatko vrhnje.

 

Savjet:

Pleh možete obložiti pek papirom, a zatim na pek papiru pecite pripremljeno tijesto. Pečeno tijesto izvadite iz pleha i maknite pek papir.



 Izvor: coolinarka.com

UKOLIKO VAM SE SVIĐA RECEPT PODJELITE GA

0 komentari :