Ledena rapsodija
Sastojci
- 50 g badema
- 100 g čokolade za kuhanje
- 100 g šećera
- 4 žumanjka
- 3 žlice instant kave
- 3 žlice konjaka
- 500 ml slatkog vrhnja
- 1 list želatine
Za ukrašavanje:
- holipi
- popečeni bademi
- čokoladni preljev
Priprema
1.
Duguljasti kalup za kolače stavite hladiti.
2.
Bademe kratko prokuhajte, ogulite,
popecite i sitno nasjeckajte. Čokoladu narežite na sitne kockice.
3.
Šećer i 4 žlice vode kuhajte na visokoj temperaturi do gustoće sirupa.
4.
U posebnu zdjelu stavite žumanjke i
postepeno dodajte pripremljeni sirup, pa električnom mješalicom
miješajte tako dugo dok se smjesa ne ohladi.
5.
Zatim dodajte mješavinu kave i
konjaka, tučeno slatko vrhnje, želatinu (koji ste prethodno namočili u
hladnoj vodi da nabubri, a zatim otopili u malo vruće vode), bademe i
čokoladu te pažljivo izmiješajte.
6.
Smjesom napunite kalup da lakše istresete kolač. Rubove po potrebi izgladite nožem.
Posluživanje
Ovu varijantu specijalnog sladoleda narežite na ploške, složite po dvije na tanjur i ukrasite slasticu holipom, listićima popečenih badema i čokoladnim preljevom.Savjet
Po želji, možete u smjesu dodati narezano kandirano voće.Izvor: coolinarka.com
0 komentari :