Ledena rapsodija

Sastojci

  • 50 g badema
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 100 g šećera
  • 4 žumanjka
  • 3 žlice instant kave
  • 3 žlice konjaka
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 1 list želatine

Za ukrašavanje:
  • holipi
  • popečeni bademi
  • čokoladni preljev

Priprema


1.
Duguljasti kalup za kolače stavite hladiti.

2.
Bademe kratko prokuhajte, ogulite, popecite i sitno nasjeckajte. Čokoladu narežite na sitne kockice.

3.
Šećer i 4 žlice vode kuhajte na visokoj temperaturi do gustoće sirupa.

4.
U posebnu zdjelu stavite žumanjke i postepeno dodajte pripremljeni sirup, pa električnom mješalicom miješajte tako dugo dok se smjesa ne ohladi.

5.
Zatim dodajte mješavinu kave i konjaka, tučeno slatko vrhnje, želatinu (koji ste prethodno namočili u hladnoj vodi da nabubri, a zatim otopili u malo vruće vode), bademe i čokoladu te pažljivo izmiješajte.


6.
Smjesom napunite kalup da lakše istresete kolač. Rubove po potrebi izgladite nožem.

Posluživanje

Ovu varijantu specijalnog sladoleda narežite na ploške, složite po dvije na tanjur i ukrasite slasticu holipom, listićima popečenih badema i čokoladnim preljevom.

Savjet

Po želji, možete u smjesu dodati narezano kandirano voće.



  Izvor: coolinarka.com

UKOLIKO VAM SE SVIĐA RECEPT PODJELITE GA

0 komentari :