Paprena vege tjestenina
Sastojci:
- 250 g Tjestenine (pužići,makaroni,penne ili sl.)
- 1 mlada tikvica
- 400 g Pelati rajčica(mala konzerva)
- 1 žlica Pesto genovese umaka
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka
- masline(po želji)
- prtohvat origana
- prstohvat bosiljka
- čili u prahu
- Vegeta
- papar
- 1 žlica kiselog vrhnja
Priprema:
-
Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi -
Na žlici maslinovog ulja popržite narezani češnjak, pa dodajte na prutiće narezane tikvice.Kad se to malo prodinsta tj.kad tikvice malo omekšaju i puste sok, dodajte na kockike narezane pelati rajčice.Sve skupa dinstajte uz miješanje na laganoj vatri cca 5min. -
Dodajte 1 žlicu pesta, sve začine u omjerima koje volite, ako želite paprenije dodajte više čilija i papra, a ako želite blaže dodajte samo malo čilija i papra, tek toliko za aromu.
-
Kad je sve sjedinjeno dodajte žlicu vrhnja i masline, sve dobro promiješajte, te dodajte skuhanu tjesteninu.
-
Poslužite vruće sa malo parmezana posutog po tjestenini.
Posluživanje:
Blage arome povrća jako lijepo pašu sa paprenim čilijem.Ukoliko želite još požestiti ovaj lagani recept možete umijesto maslina dodati 1 feferon sitno nasjeckan.
Izvor: coolinarka.com
0 komentari :