Paprena vege tjestenina


Sastojci:

 

  • 250 g Tjestenine (pužići,makaroni,penne ili sl.)
  • 1 mlada tikvica
  • 400 g Pelati rajčica(mala konzerva)
  • 1 žlica Pesto genovese umaka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • masline(po želji)
  • prtohvat origana
  • prstohvat bosiljka
  • čili u prahu
  • Vegeta
  • papar
  • 1 žlica kiselog vrhnja
 
 

Priprema:


  1.  Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi 
     

  2. Na žlici maslinovog ulja popržite narezani češnjak, pa dodajte na prutiće narezane tikvice.Kad se to malo prodinsta tj.kad tikvice malo omekšaju i puste sok, dodajte na kockike narezane pelati rajčice.Sve skupa dinstajte uz miješanje na laganoj vatri cca 5min. 
     
  3.  
    Dodajte 1 žlicu pesta, sve začine u omjerima koje volite, ako želite paprenije dodajte više čilija i papra, a ako želite blaže dodajte samo malo čilija i papra, tek toliko za aromu. 
     
  4.  
    Kad je sve sjedinjeno dodajte žlicu vrhnja i masline, sve dobro promiješajte, te dodajte skuhanu tjesteninu. 
     

  5. Poslužite vruće sa malo parmezana posutog po tjestenini.

Posluživanje:

 

Blage arome povrća jako lijepo pašu sa paprenim čilijem.Ukoliko želite još požestiti ovaj lagani recept možete umijesto maslina dodati 1 feferon sitno nasjeckan.

Izvor: coolinarka.com 

UKOLIKO VAM SE SVIĐA RECEPT PODJELITE GA

0 komentari :