Teleći naravni odrezak

Sastojci

  • 500 g teletine od buta
  • sol
  • brašno
  • 6 žlica ulja

Priprema


1.
Teletinu narežite na odreske i svaki malo zarežite uz sam rub. Zatim ih istucite batom za meso, posolite i jednu stranu umočite u brašno.

2.
Na ugrijano ulje stavite peći odreske na pobrašnjenu stranu. Kad se ispeče s jedne strane, okrenite ih i ispecite s druge strane.


3.
Zatim ih izvadite na topli tanjur, a u tavu dodajte 3-4 žlice vode i ostavite da prokuha, pa sve prelijte preko odrezaka.

Posluživanje

Odreske poslužite s prilogom od riže, pire krumpira, ili nekim drugim.

Savjet

Na isti način pripremaju se i svinjski odresci, a po želji mogu se posuti paprom i s malo nasjeckanog češnjaka.

Izvor: coolinarka.com

UKOLIKO VAM SE SVIĐA RECEPT PODJELITE GA

0 komentari :