Pita Magda
Sastojci
Za tijesto:
- 250 g Pšeničnog oštrog brašna
- ½ vrećice Praška za pecivo
- 140 g maslaca
- 2 žumanjka
- 50 g šećera
- 1 Vanilin šećer
Za nadjev:
- 1 kg jabuka
- 50 g grožđica
- 100 g oraha
- 50 g maslaca
- 100 g šećera
- Cimet mljeveni
- rum
Za snijeg od bjelanjaka:
- 2 bjelanjka
- 40 g šećera
Priprema
1.
U prosijano brašno, pomiješano s
praškom za pecivo, razmrvite ohlađeni maslac, dodajte žumanjke, šećer i
vanilin šećer, te umijesite prhko tijesto.
2.
Stavite ga u hladnjak 1-2 sata ili
preko noći. Razvaljajte tijesto veličine tepsije (cca 25×20 cm).
3.
Pecite oko 30 minuta na temperaturi od 220°C.
4.
Napola pečeno tijesto prekrijte
pripremljenim nadjevom od jabuka i čvrsto tučenim snijegom od bjelanjaka
i šećerom, pa još kratko zapecite.
5.
Priprema nadjeva: oguljene jabuke naribajte, propirjajte na maslacu, dodajte šećer, mljevene orahe, grožđice, a na kraju cimet i rum.
Posluživanje
Pitu narežite u obliku kocki i poslužite uz napitak po želji.Savjet
Prije dodavanja nadjeva napola pečenom tijestu, možete ga premazati marmeladom po želji.Izvor: coolinarka.com
0 komentari :