Pita Magda

Sastojci


Za tijesto:
  • 250 g Pšeničnog oštrog brašna
  • ½ vrećice Praška za pecivo
  • 140 g maslaca
  • 2 žumanjka
  • 50 g šećera
  • 1 Vanilin šećer

Za nadjev:
  • 1 kg jabuka
  • 50 g grožđica
  • 100 g oraha
  • 50 g maslaca
  • 100 g šećera
  • Cimet mljeveni
  • rum

Za snijeg od bjelanjaka:
  • 2 bjelanjka
  • 40 g šećera

Priprema


1.
U prosijano brašno, pomiješano s praškom za pecivo, razmrvite ohlađeni maslac, dodajte žumanjke, šećer i vanilin šećer, te umijesite prhko tijesto.

2.
Stavite ga u hladnjak 1-2 sata ili preko noći. Razvaljajte tijesto veličine tepsije (cca 25×20 cm).

3.
Pecite oko 30 minuta na temperaturi od 220°C.

4.
Napola pečeno tijesto prekrijte pripremljenim nadjevom od jabuka i čvrsto tučenim snijegom od bjelanjaka i šećerom, pa još kratko zapecite.


5.
Priprema nadjeva: oguljene jabuke naribajte, propirjajte na maslacu, dodajte šećer, mljevene orahe, grožđice, a na kraju cimet i rum.

Posluživanje

Pitu narežite u obliku kocki i poslužite uz napitak po želji.

Savjet

Prije dodavanja nadjeva napola pečenom tijestu, možete ga premazati marmeladom po želji.




  Izvor: coolinarka.com


UKOLIKO VAM SE SVIĐA RECEPT PODJELITE GA

0 komentari :