Fina pita
Sastojci
Za prhko tijesto:
- 125 g Pšeničnog oštrog brašna
- 125 g Pšeničnog glatkog brašna
- 150 g maslaca
- 1 žumanjak
- 1 žlica kiselog vrhnja
- 60 g šećera
Za biskvit:
- 3 jaja
- 50 g šećera
- 60 g brašna
Za nadjev:
- 80 g džema od ribiza
- 750 g jabuka ili miješanog voća
- šećer po ukusu
- korica limuna
- Cimet mljeveni
- rum
Za posipavanje:
- šećer u prahu
Priprema
1.
Od brašna, maslaca, žumanjaka,
vrhnja i šećera umijesite prhko tijesto i ostavite da odstoji na hladnom
mjestu oko 1 sat.
2.
Razvaljajte ga u veličini tepsije
(30×25 cm), premažite džemom i složite izribane jabuke ili drugo voće.
Pospite šećerom, cimetom, struganom koricom limuna i poškropite rumom.
3.
Zatim pjenasto umiješajte žumanjke i šećer, pa dodajte brašno i snijeg od bjelanjaka.Tako dobiveni biskvit prelijte preko voća i pecite na temperaturi od 200°C 35-40 minuta.
Posluživanje
Kolač narežite na kocke i pospite šećerom u prahu.Savjet
U nadjev od jabuka možete dodati grubo sjeckane orahe i grožđice.Izvor: coolinarka.com
0 komentari :