Fina pita

Sastojci


Za prhko tijesto:
  • 125 g Pšeničnog oštrog brašna
  • 125 g Pšeničnog glatkog brašna
  • 150 g maslaca
  • 1 žumanjak
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • 60 g šećera

Za biskvit:
  • 3 jaja
  • 50 g šećera
  • 60 g brašna

Za nadjev:
  • 80 g džema od ribiza
  • 750 g jabuka ili miješanog voća
  • šećer po ukusu
  • korica limuna
  • Cimet mljeveni
  • rum

Za posipavanje:
  • šećer u prahu

Priprema


1.
Od brašna, maslaca, žumanjaka, vrhnja i šećera umijesite prhko tijesto i ostavite da odstoji na hladnom mjestu oko 1 sat.

2.
Razvaljajte ga u veličini tepsije (30×25 cm), premažite džemom i složite izribane jabuke ili drugo voće. Pospite šećerom, cimetom, struganom koricom limuna i poškropite rumom.


3.
Zatim pjenasto umiješajte žumanjke i šećer, pa dodajte brašno i snijeg od bjelanjaka.Tako dobiveni biskvit prelijte preko voća i pecite na temperaturi od 200°C 35-40 minuta.

Posluživanje

Kolač narežite na kocke i pospite šećerom u prahu.

Savjet

U nadjev od jabuka možete dodati grubo sjeckane orahe i grožđice.


  Izvor: coolinarka.com


UKOLIKO VAM SE SVIĐA RECEPT PODJELITE GA

0 komentari :